Introduktion til Python
2021/2022- Formål og læringsmål
Målet med dette valgfag er at gøre dig i stand til at varetage jobfunktioner hvor python indgår som programmeringssprog. Du vil lære at bruge såvel basale som avancerede elementer af sproget og du vil lære om hvor og i hvilke situationer du vil kunne forvente at skulle bruge netop dette sprog.
Viden
Herunder kan du se hvad du kan forvente at kunne efter gennemførelse af dette valgfag.Du vil efter dette valgfag er gennemført have viden om:
Færdigheder
- Hvor og i hvilke situationer python bliver brugt.
- En vifte af for python relevante udviklingsværktøjer.
- Forskellige pythoniske udviklingsmetoder.
- Forskelle mellem scripting og kompilerede sprog.
- Emnerne fra de tidligere semestre på din uddannelse, men med en dybere forståelse.Du vil efter dette valgfag er gennemført kunne:
Kompetencer
- Bruge python som programmeringssprog.
- Gøre brug af simple og avancerede elementer fra sproget.
- Kunne forklare og gøre brug af pythons Data Model og dens protokoller.
- Programmerne via en pythonisk programeringsstil.
- Bruge en vifte af udviklingsværktøjer tilknyttet sproget.
- Løse abstrakte problemstillinger vha. af python og en pythonisk programeringsstil.
- Kontrollerer din computer gennem en Bash terminal.
- Refakturere kode så koden bliver "pythonic".
- Refakturere kode så koden eksekveres mere effektiv.
- Udvikle vha. af python relaterede udviklingsmetoder.
- Analyserer fejlbeskeder og finde løsninger på problemet.Du vil efter dette valgfag er gennemført:
- Være i stand til selvstændigt at sætte dig ind i nye emner og foretage litteratursøgninger og finde løsninger på opståede problemer.
- Være i stand til at perspektiverer og relaterer til hvad du har lært tidligere på studiet (specielt i forhold til forskellen mellem Python og Java) - Undervisningsform
Undervisningsformen er en kombination af undervisning, øvelser og oplæg fra eksterne fagpersoner.
Underviser vil primært give eksempler gennem "live coding", og efterfølgende vil I lave mindre øvelser der passer til emnet. Som hjemmearbejde vil der være en eller flere større øvelser, og i vil skulle læse det materiale som er knyttet til de foregående og kommende lektioner.
Undervisningen vil desuden tage udgangspunkt i praksisnære problemstillinger. - Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Forudsætninger for indstilling til eksamenDer er som på alle andre valgfag på Datamatikeruddannelsen 2 obligatoriske opgaver i dette valgfag. Opgaverne skal begge godkendes for at du kan få lov til at gå til eksamenen.Faget prøves.PrøveformKombineret skriftlig og mundtlig prøveEksamen er mundtlig med aflevering af en synopsis på max en A4 side inden den mundtlige eksamen. Synopsen er en overordnet beskrivelse af hvad du vil fremlægge til din eksamen.
Til den mundtlige eksamen trækker du et emne fra en pulje af emner svarende til hvad vi har arbejdet med i løbet af semesteret. Herefter har du 10 minutter til at præsentere hvad du har forberedt til netop dette emne.
Efterfølgende vil du blive eksamineret i primært dette emne men også andre emner.
Eksamensformen minder meget om den du kender fra 3. semester programmeringeksamenen.OpgavetypeSynopsisFormkravMax 1 A4 aideIndividuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk(Norsk/Svensk)Varighed30 minuterHjælpemidler der må medbringesPcBedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censurKriterier for prøvevurderingEksamenen vil blive bedømt i forhold til i hvor høj grad du lever op til læringsmålene for valgfaget. - Foreløbig litteratur
Dette er en foreløbig litteraturliste. Der udleveres en endelig litteraturliste i forbindelse med studiestart.Real Python Tutorials - https://realpython.com/
Fluent Python: Clear, Concise, and Effective Programming,
First Edition
Luciano Ramalho,
O'Reilly, August 2015,
ISBN 978-1-491-9-46008
I valgfaget fokuserer vi på at lære sproget at kende, fra de helt basale dele, til de mere avancerede, og på at lære i hvilke situationer du vil kunne bruge python.
På faget Introduktion til Python modtager du 64 timers undervisning, hvilket svarer til 85 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 23% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: klasseundervisning, øvelser.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: øvelser, læsning af pensum.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.