Visuel kommunikation (DA)
2022/2023- Formål og læringsmål
Formålet med valgfaget er at få forståelse for og praktisk erfaring med grafisk design og visuel kommunikation på tryk og online.
Viden
I valgfagets første del arbejdes med fiktive opgaver, mens der i anden del arbejdes med at løse konkrete udfordringer for en deltagende casevirksomhed.
Her skal de studerende på baggrund af relevante analyser udarbejde en kommunikationsstrategi samt konkret eksekvering af kampagneelementer. I den forbindelse vil I blive introduceret til motion graphics, hvor vi vil arbejde med Adobe After Effects.Viden om trykprocessen.
Færdigheder
Forståelse for kommunikationsprocessen fra strategi til eksekvering.Erfaring med at klargøre filer til tryk.
Kompetencer
Erfaring med selv at trykke (serigrafi).
Erfaring med at arbejde med motion graphics på et grundlæggende niveau (After Effects).Erfaring med at arbejde med case-virksomhed fra brief til aflevering af færdige filer.
- Undervisningsform
I valgfagets første del vil de studerende arbejde individuelt eller i par. I anden del veksles der mellem at arbejde sammen på hele holdet og i mindre grupper.
- Forudsætninger for at deltage i
faget
Faglige forudsætninger for at deltage i faget
Man skal have bestået 1. semestereksamen og 1. årseksamen. - Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Faget prøvesFaget/modulet prøves selvstændigtPrøveformKombineret skriftlig og mundtlig prøveDer afleveres opgaver løbende, samt ved en afsluttende præsentation, hvor de studerende præsenterer deres arbejde for underviser, medstuderende og case-virksomhed. Underviser giver en karakter på 7-trinsskalen.De studerende skal løbende vurdere og give feedback på hinandens arbejde (peer review).Individuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)Bedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censur
På faget Visuel kommunikation (DA) modtager du 117 timers undervisning, hvilket svarer til 156 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 43% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: interne forelæsninger, gruppearbejde, casearbejde, øvelser.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: læsning af egne noter, læsning af pensum, forberedelse til prøve, prøve.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.