Indlejrede Systemer 1.1
2024/2025- Formål og læringsmål
De studerende lærer om de elektroniske komponenter vores "smarte" verden består af. På første semester undervises i den grundlæggende elektronisk forståelse, og en basal evne til at kunne sammensætte elektroniske komponenter til funktionelle løsninger.
Viden
De studerende lærer de grundlæggende komponenter at kende og Ohms Lov, der er en forudsætning for at kunne arbejde med de andre emner.
Målet med semestret er at sætte den studerende i stand til at konstruere simple elektroniske kredsløb i kombination med en micro controller.- Grundlæggende elektronisk forståelse
Færdigheder
- Elektriske komponenter i form af modstande og kondensatorer
- Ohms lov
- Kirchhoffs love
- Teknisk matematik anvendt inden for fagområdet til forståelse af elektronik
- Teoretisk og praktisk loddeteknik
- Måleteknik med multimeter- Udvælge, tilpasse og anvende indlejrede systemer og komponenter i sikre og bæredygtige løsninger.
- Opbygge og anvende testsystemer
- Dokumentere og formidle opgaver og løsninger med anvendelse af indlejrede komponenter og systemer. - Undervisningsform
Undervisningen tilrettelægges varieret bl.a. gennem klasseundervisning, øvelser og gruppearbejde, altid med et anvendelsesorienteret udgangspunkt. Som forberedelse til undervisningen vil der bl.a. være læsning af pensum, øvelser og studiegruppearbejde.
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
PrøveformKombineret skriftlig og mundtlig prøveIndividuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)Varighed90 minutterHjælpemidler der må medbringesDer må kun medbringes egne noter og undervisningsmateriale fra uddannelsen. Online materiale er ikke tilladt.Bedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censurKriterier for prøvevurderingFor at bestå skal mindst 50% være korrekt besvaret.
På faget Indlejrede Systemer 1.1 modtager du 17 timers undervisning, hvilket svarer til 23 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 31% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: klasseundervisning, øvelser, gruppearbejde, øvelser i labs/værksteder, projektarbejde, projektpræsentation.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: studiegruppearbejde, gruppearbejde, video, projektarbejde, værksted, øvelser.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.