Praktik (DA)
2022/2023- Formål og læringsmål
Formålet med praktikprøven er, at den studerende kan dokumentere evnen til at indgå i en erhvervspraksiskontekst samt demonstrere kompetencer til at forene teori og metoder fra uddannelsen med denne praksis.
VidenDen studerende:
Færdigheder
- Skal have viden om erhvervets og fagområdets praksis og central anvendt teori og metode.
- Skal kunne forstå praksis og central anvendt teori og metode samt egen rolle og faglige identitet i relation til praktikvirksomheden.Den studerende:
Kompetencer
- Skal kunne anvende centrale metoder og redskaber samt kunne tilegne sig færdigheder, der knytter sig til erhvervet.
- Skal kunne vurdere praksisnære problemstillinger samt opstille og vælge løsningsmuligheder.
- Skal kunne formidle praksisnære problemstillinger og løsningsmuligheder til virksomheden og brugere.Den studerende:
- Skal kunne håndtere udviklingsorienterede situationer i forbindelse med daglige arbejdsopgaver i virksomheden.
- Skal kunne deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde med en professionel tilgang.
- Skal i en struktureret sammenhæng kunne tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer i relation til virksomheden. - Undervisningsform
Du modtager vejledning fra din praktikvejleder
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Faget prøvesFaget/modulet prøves selvstændigtPrøveformSkriftlig prøvePraktikrapporten er en individuel skriftlig prøve, som skal afspejle den studerendes personlige erfaringer og læring under praktikken. Den studerende modtager en skriftlig karakter for prøven.
Den studerende er tilknyttet en virksomhed i praktikforløbet.
Forløbet skal tage afsæt i den studerendes speciale og inddrage virksomhedens faglige funktioner/værdikæden, således at den studerende opnår forståelse for vigtigheden af samarbejde mellem funktionerne.
Den studerende udarbejder en problemstilling med afsæt i et af følgende koncepter:
• All-round er tænkt som et forløb, hvor den studerende stifter bekendtskab med forskellige funktioner og opgaver.
• Virksomheden stiller en afgrænset opgave/projekt, dvs. opgaven er omdrejningspunktet for den studerendes praktikophold.
• Den studerende og virksomheden udarbejder et fælles projekt. Her er der mulighed for, at projektet kan tage udgangspunkt i emner, den studerende ønsker at udforske.
• Som forstudie til den studerendes 4. semester afsluttende projekt. Den studerende kan i praktikken få mulighed for at opstille en virksomhedsprofil og -opgave, som senere kan benyttes i relation til det afsluttende projekt.
Problemstillingen skal godkendes af vejleder og kan evt. tilpasses under praktikforløbet under forudsætning af
vejleders godkendelse. Oplæg til problemstilling afleveres til vejleder i den første uge af praktikforløbet.FormkravProblemstillingen skal dokumenteres i form af en rapport og evt. produkter, som udarbejdes under forløbet.
En refleksion og selvevaluering af praktikforløbet.
Omfanget af rapporten er minimum 19.200 maksimum 24.000 anslag (inkl. mellemrum), eksklusiv forside, indholdsfortegnelse og evt. bilagIndividuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)Bedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censur
I praktikken vil du eller din gruppe modtage 1 timers praktikvejledning af din praktikvejleder.
Resten af tiden svarende til 410 timer bruges på praktikarbejde. Praktikaktiviteterne under praktikarbejde kan variere afhængig af, hvilken praktikform du vælger, men overordnet har du selv ansvaret for at strukturere tiden som du fx bruger på praktikrapportskrivning, arbejde i praktikvirksomheden, forberedelse til praktikeksamen mv.
Praktikken vil primært bestå af følgende aktiviteter: ansøgningsskrivning til potentielle praktikvirksomheder, branche research, evaluering af praktikken, løsning af de aftalte opgaver med praktikvirksomheden, opsøgende dialog med virksomheder, praktikrapportskrivning, Eksamen, sparring med kontaktperson i praktikvirksomhed, udarbejdelse og godkendelse af praktikkontrakt.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.