Praktik
2025/2026- Formål og læringsmål
I praktikken arbejder den studerende med fagligt relevante problemstillinger inden for uddannelsens kerneområder og opnår kendskab til relevante erhvervsfunktioner. Den studerende er under praktikken knyttet til en eller flere virksomheder. Praktikforløbet kan tilrettelægges fleksibelt og differentieret og kan danne grundlag for den studerendes afsluttede professionsbachelorprojekt.
Viden
Med udgangspunkt i læringsmål for praktikken, jf. fælles del af studieordningen, fastlægger den studerende og vejlederen/kontaktperson i fællesskab konkrete mål for den studerendes praktikperiode.
Dette er efterfølgende retningsgivende for tilrettelæggelse af den studerendes arbejde i praktikperioden.
Praktikperioden er at sidestille med et fuldtidsjob med de krav til arbejdstid, indsats, engagement og fleksibilitet, som den færdiguddannede i it-sikkerhed må forventes at møde i sit første job.Den studerende har:
Færdigheder
• viden om og forståelse for den daglige drift i praktikvirksomheden samt i opgavefunktionen inden for cybersikkerhed
• viden om og forståelse for praktikvirksomhedens praksis og anvendelse af teori og metodeDen studerende kan:
Kompetencer
• anvende alsidige tekniske og analytiske arbejdsmetoder samt mestre de færdigheder, der knytter sig til beskæftigelse inden for professionen i praktikvirksomheden
• vurdere praksisnære og teoretiske problemstillinger samt begrunde og vælge relevante løsningsmodeller i relation til praktikopholdet
• formidle praksisnære problemstillinger til praktikvirksomhedens samarbejdspartnere, interessenter og brugereDen studerende kan:
• håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer i relation til praktikopholdet
• selvstændigt og professionelt anvende viden, færdigheder og kompetencer opnået i løbet af uddannelsen til at indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde samt påtage sig ansvar for relevante arbejdsopgavers udførelse
• identificere egne læringsbehov og udvikle egen viden, færdigheder og kompetencer i relation til professionen under praktikopholdet - Undervisningsform
Undervisningen vil bestå af praktikvejledning, inkl. praktikbesøg.
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Faget prøvesFaget/modulet prøves selvstændigtPrøveformKombineret skriftlig og mundtlig prøveFormkravRapporten må maks. være 10 standardsider (2400 tegn pr. side).
Forside, indholdsfortegnelse, illustrationer og billeder tæller ikke med i antallet af tegnIndividuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)VarighedI alt 20 minutter, inkl. votering og skift.
Den studerende indleder eksamen med en præsentation på 5 minutter.Bedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censur
I praktikken vil du eller din gruppe modtage 5 timers praktikvejledning af din praktikvejleder.
Resten af tiden svarende til 817 timer bruges på praktikarbejde. Praktikaktiviteterne under praktikarbejde kan variere afhængig af, hvilken praktikform du vælger, men overordnet har du selv ansvaret for at strukturere tiden som du fx bruger på praktikrapportskrivning, arbejde i praktikvirksomheden, forberedelse til praktikeksamen mv.
Praktikken vil primært bestå af følgende aktiviteter: sparring med kontaktperson i praktikvirksomhed, løsning af de aftalte opgaver med praktikvirksomheden, praktikrapportskrivning, Eksamen.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.