Webteknologi
2024/2025- Formål og læringsmål
Fagelementet indeholder webteknologi og webarkitektur, samt koncepter og værktøjer til konstruktion af simple webapplikationer. I Fagelementet vil der blive arbejdet med grundlæggende webteknologier såsom HTML og CSS, og der vil være et fokus på at anvende teknologierne til visuel formidling af data. Fagelementet vil derudover introducere teori og praksis i grundlæggende programmering med JavaScript til anvendelse i konstruktionen af webapplikationer.
VidenDen studerende har:
Færdigheder
• viden om centrale web-teknologier og relationerne imellem dem
• webarkitektur og hvordan webteknologier anvendes i praksisDen studerende kan:
Kompetencer
• anvende værktøjer til konstruktion af webapplikationer og fejlsøgning i disse samt anvende teknologier til visualisering af data i en webapplikation og til at konstruere simple webapplikationer og websider der kører i en moderne webbrowser.Den studerende kan:
• varetage komplekse og udviklingsorienterede situationer hvor der anvendes og sammensættes forskellige webteknologier til at løse konkrete webrelaterede problemstillinger - Undervisningsform
Undervisning vil være en vekselvirkning mellem præsentation, øvelser og projektarbejde.
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
PrøveformMundtlig prøve• Individuel mundtlig 30 min. inkl. votering.
• Ingen forberedelse
• Portfolio vurderes ikke forud for eksamen, men den studerende må inddrage portfolio i eksaminationen såfremt det er afleveretOpgavetypeEksamensgrundlaget er portfolio indeholdende 6 afleveringer.
Portfolio skal fungere som en støtte for den studerende. Det er IKKE et krav at der skal afleveres, men kun såfremt der er afleveret betids kan den studerende anvende materialet som støttemateriale ifbm. eksamenIndividuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)Bedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censurSyge-/omprøveEn studerende der ikke består begge fagområder kan ikke bestå den samlede eksamen.
En studerende der ikke består, skal op i den tværfaglige eksamen igen.
På faget Webteknologi modtager du 60 timers undervisning, hvilket svarer til 80 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 29% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: tværfaglig projektorganiseret undervisning, projektpræsentation.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: gruppearbejde.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.