Praktik (DA)
2024/2025- Formål og læringsmål
Praktikken skal sikre praksisnærhed og udvikling af erhvervsrettede faglige og personlige kompetencer mod det selvstændigt udøvende. Den studerende skal kunne løse praktiske problemstillinger på et metodisk grundlag med inddragelse af relevante teorier og modeller og herigennem bidrage til gennemførelsen af værdiskabende aktiviteter i virksomheden Praktikken kan danne grundlag for tema til afgangsprojektet.
VidenDen studerende har:
Færdigheder
a) udviklingsbaseret viden om praktikvirksomhedens praksis samt central anvendt teori og metode inden for praktikfunktionen og den pågældende branche.
b) forståelse for praksis og central anvendt teori og metode i praktikfunktionens erhverv samt kan forstå praktikfunktionens praksis og anvendelse af teori og metode.Den studerende kan:
Kompetencer
a) anvende centrale teorier og begreber, der knytter sig til beskæftigelse inden for praktikfunktionens erhverv.
b) vurdere praksisnære problemstillinger for virksomheden og opstille løsningsmuligheder i relation til praktikfunktionen.
c) formidle praksisnære problemstillinger og begrundede løsningsforslag til kunder.
d) samarbejdspartnere og brugere i relation til praktikfunktionen.Den studerende kan:
a) håndtere udviklingsorienterede situationer i praktikopholdets sammenhænge.
b) deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde i praktikvirksomheden med en professionel tilgang i relation til praktikfunktionen.
c) i en struktureret sammenhæng tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer i relation til
d) erhvervet inden for praktikfunktionen. - Undervisningsform
Den studerende gennemfører praktikken i en kommune eller en privat/offentlig virksomhed.
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Forudsætninger for indstilling til eksamenDen studerende skal være studieaktiv, dvs deltage i det planlagte forløbet på praktikstedet.Faget prøvesFaget/modulet prøves selvstændigtPrøveformSkriftlig prøveOpgavetypeJournal med refleksion over læring.Individuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)Bedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censurKriterier for prøvevurderingDet afleverede skriftlige arbejde ligger til grund for bedømmelsen i forhold til praktikkens læringsmål.Syge-/omprøveSyge- eller omprøve afvikles snarest efter den ordinære prøve. Eksaminanden har 3 forsøg til at bestå prøven, hvorefter den studerende udmeldes fra uddannelsen.
I praktikken vil du eller din gruppe modtage 5 timers praktikvejledning af din praktikvejleder.
Resten af tiden svarende til 406 timer bruges på praktikarbejde. Praktikaktiviteterne under praktikarbejde kan variere afhængig af, hvilken praktikform du vælger, men overordnet har du selv ansvaret for at strukturere tiden som du fx bruger på praktikrapportskrivning, arbejde i praktikvirksomheden, forberedelse til praktikeksamen mv.
Praktikken vil primært bestå af følgende aktiviteter: ansøgningsskrivning til potentielle praktikvirksomheder, branche research, logbog, løsning af de aftalte opgaver med praktikvirksomheden, praktikrapportskrivning, Eksamen, sparring med kontaktperson i praktikvirksomhed, udarbejdelse og godkendelse af praktikkontrakt.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.