Selvvalgt fagelement
2024/2025- Formål og læringsmål
Formål med faget er at give de studerende en mulighed for – selvstændigt eller i samarbejde med ekstern part – at opnå en dybere indsigt i og forståelse for problemstillinger, der er i forbindelse med et selvvalgt fagområde. Fagelementet skal ligge inden studieordningens overordnede rammer og skal godkendes af vejleder fra KEA.
Det er en forudsætning, at emnet skal tage udgangspunkt i en konkret opgave eller projekt inden for installations-/installatørområdet. F.eks. kan det være et område, som giver relevant baggrundsviden i forbindelse med ønsker til praktikplads og det afsluttende eksamensprojekt på 4. semester. Emnevalget skal have et overvejende indhold fra det el-tekniske område.
Sammen med opgavebeskrivelsen afleverer den studerende en beskrivelse af læringsmålene for valgfaget. Disse godkendes af vejleder fra KEA og udgør grundlaget for den senere vurdering og karaktergivning. - Undervisningsform
Vejledning
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Faget prøvesFaget/modulet prøves selvstændigtPrøveformSkriftlig prøveKarakteren er baseret på en skriftlig valgfagsrapport, som udarbejdes af den studerende. Valgfagsrapporten afleveres af den studerende på Wiseflow i et dertil oprettet afleveringsflow. Der scannes for plagiat m.m.
Valgfaget skal være bestået, inden den studerende kan gå til den afsluttende eksamen på 4. semester.OpgavetypeKort projektrapport. Kunde og case kan være autentisk.FormkravValgfagsrapporten skal indeholde:
• Forside med titel, navn(e), klasse, datering samt vejleders navn
• Indholdsfortegnelse
• Indledning, inkl. præsentation af valgfagets problemstilling, problemformulering og tilgangsvinkler samt godkendte læringsmål
• Baggrund, teori, metode, analyse, herunder beskrivelse af og begrundelse for valg af eventuel empiri, til besvarelse af problemformuleringen
• Konklusion (husk, at der skal være sammenhæng mellem indledningen og konklusionen. De to skal i princippet kunne forstås uden at læse baggrunds- og analyseafsnittene)
• Litteraturliste (inkl. alle kilder der er lavet henvisninger til i valgfaget)
• Bilag (inkluder kun bilag, som er centrale for rapporten)
Valgfagsrapporten må maksimalt fylde 20.000 anslag (8-10 normalsider) inkl. mellemrum og grafik.
Forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste og bilag er uden for de ovennævnte anslag. Bilag tæller ikke direkte med i bedømmelsen, men tjener som understøttelse for projektet. Illustrationer og billeder skal indgå i tællingen med 1 anslag pr. illustration/billede.
Alle indhentede citater, tekstelementer, billeder m.m. skal tydeligt markeres og kildeangives, da det ellers vil fremstå som plagiat.Individuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)Bedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censurKriterier for prøvevurderingDer aftales individuelle læringsmål mellem den studerende og vejlederen, som ligger til grund for vurderingen.
På faget Selvvalgt fagelement modtager du 7 timers undervisning, hvilket svarer til 9 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 5% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: casearbejde.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: læsning af egne noter, læsning af pensum.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.