Praktik
2024/2025- Formål og læringsmål
I praktikken arbejder den studerende med fagligt relevante problemstillinger og opnår kendskab til relevante erhvervsfunktioner. Den studerende er under praktikken tilknyttet en eller flere private eller offentlige virksomheder.
Viden
Praktikken skal så vidt muligt være hos en virksomhed inden for den professionsretning (for eksempel rådgivning, installation eller energioptimering), som den studerende har valgt, for at danne grundlag for tema til afgangsprojekt.
Praktikken gennemføres i henhold til professionens praksis, således at den sammen med uddannelsens øvrige elementer bidrager til, at den studerende udvikler en professionel kompetence og samtidig får kendskab til indholdet af et job som færdiguddannet installatør i virksomheden. Skal have udviklingsbaseret viden om anvendte metoder til løsning af professionens opgaver.
Færdigheder
Skal have forståelse for virksomhedens opbygning og kultur.Skal kunne anvende teori og metode fra fagelementerne med henblik på at løse afgrænsede praksisnære
Kompetencer
problemstillinger.
Skal kunne vurdere og gennemføre arbejdsopgaver ved hjælp af praktikstedets arbejdsprocedurer.
Skal kunne formidle løsningsforslag til relevante interessenter.
Skal kunne vurdere og gennemføre relevante, praksisnære problemstillinger, der er indeholdt i uddannelsesaftalen med praktikvirksomheden. Skal kunne deltage i tværfaglige arbejdsprocesser.
Skal kunne håndtere afgrænsede ledelses- og planlægningsfunktioner.
Skal i en struktureret sammenhæng tilegne sig ny viden om arbejdsopgaver og udvikle faglig viden med
henblik på mulige løsninger. - Undervisningsform
Du modtager vejledning fra din praktikvejleder under praktikforløbet
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Faget prøvesFaget/modulet prøves selvstændigtPrøveformSkriftlig prøveDen studerende skal udarbejde en rapport over praktikopholdet.OpgavetypeRapportIndividuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)Hjælpemidler der må medbringesAlleBedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censurKriterier for prøvevurderingDen studerende bliver bedømt på baggrund af en skriftlig rapport.
Ved prøven vurderes, i hvilken grad den studerende opfylder ovennævnte læringsmål for praktikken.Syge-/omprøveEn studerende, der har været forhindret i at gennemføre en prøve på grund af dokumenteret sygdom eller af anden uforudseelig grund, skal have mulighed for at aflægge prøven snarest muligt. Er det en prøve, der er placeret i uddannelsens sidste eksamenstermin, skal den studerende have mulighed for at aflægge prøven i samme eksamenstermin eller i umiddelbar forlængelse heraf.
I praktikken vil du eller din gruppe modtage 4 timers praktikvejledning af din praktikvejleder.
Resten af tiden svarende til 407 timer bruges på praktikarbejde. Praktikaktiviteterne under praktikarbejde kan variere afhængig af, hvilken praktikform du vælger, men overordnet har du selv ansvaret for at strukturere tiden som du fx bruger på praktikrapportskrivning, arbejde i praktikvirksomheden, forberedelse til praktikeksamen mv.
Praktikken vil primært bestå af følgende aktiviteter: ansøgningsskrivning til potentielle praktikvirksomheder, branche research, evaluering af praktikken, løsning af de aftalte opgaver med praktikvirksomheden, opsøgende dialog med virksomheder, praktikrapportskrivning, Eksamen, sparring med kontaktperson i praktikvirksomhed, udarbejdelse og godkendelse af praktikkontrakt.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.