Københavns Erhvervsakademi

en

Professionsbachelorprojektet

2021/2022
Engelsk titel
Professional Bachelor Project
Uddannelse
Smykker, teknologi og business
Uddannelsestype
Fuldtidsuddannelse
Niveau
Professionsbachelor
Semester
7. semester
Fagets/modulets varighed
11 uger
Ects
15
Udd. element
Afsluttende projekt
Sprog
Dansk og engelsk
Opstart
Efterår
Studiested
Guldbergsgade 29 N, København N
Fagkode
9140712
Fag- /modulansvarlig
Jane Burchard
Mette Laier Henriksen
Martin Hesseldahl
Lars Sögaard Nielsen
Anette Dreyer
  • Formål og læringsmål

    Bachelorprøven skal, sammen med uddannelsens øvrige prøver vise, at uddannelsens mål for læringsudbytte (slutmål) er opnået.

    Professionsbachelorprojektets formål er at give den studerende lejlighed til på en selvstændig måde at udføre et projektarbejde omfattende eksperimentel, empirisk, teoretisk og praktisk behandling af en konkret problemstilling inden for områderne i uddannelsen.
    Projektet skal demonstrere selvstændig kritisk refleksion inden for det godkendt emne og skal dokumenteres i en bacheloropgave og i et eller flere produkter.

    Professionsbachelorprojektet afslutter uddannelsen på sidste semester, når alle forudgående prøver er bestået.

    Viden

    Uddannelsens mål for læringsudbytte:
    Den uddannede har:
    - udviklingsbaseret viden om og kan reflektere over nationale og globale markeder samt spotte tendenser.
    - udviklingsbaseret viden om og kan reflektere over smykkets og design- og stilhistorie samt samfundsstrukturer, kulturelle og subkulturelle fællesskaber, diskurser og semiotiske betydninger.
    - udviklingsbaseret viden om og kan reflektere over det omgivende samfunds indflydelse på udformningen af et produkt i nutidigt og historisk perspektiv.
    - udviklingsbaseret viden om centrale begreber samt kan reflektere over anvendt teori og metode inden for markedskommunikation, herunder brand equity, branding og identitets betydning for det oplevede produkt/koncept og konkurrenceevne.
    - udviklingsbaseret viden om og kan reflektere over professionens praksis og anvendt teori og metode samt kan reflektere over brugen af materialer og teknikker inden for professionen.
    - udviklingsbaseret viden om og kan reflektere over professionens praksis til at identificere og kombinerer lav- og højteknologisk produktion.

    Færdigheder

    Uddannelsens mål for læringsudbytte:
    Den uddannede kan:
    - anvende og mestre metoder, redskaber og begreber inden for fagområderne, der knytter sig til professionen.
    - anvende og mestre metoder og redskaber inden for redskabsanvendelse og materialeanvendelse i forhold til smykkeproduktion på en innovativ måde.
    - anvende og mestre metoder og redskaber inden for kommunikation i relation til at kunne formidle praksisnære problemstillinger samt argumentationsteori.
    - anvende og mestre professionens arbejdsmetoder, strukturere designprocesser og vælge relevante metoder inden for professionen samt vurdere, begrunde og vælge relevante løsningsmodeller i forbindelse med produktets forretningsmæssige og økonomiske kontekst.
    - anvende og mestre metoder i forhold til markedsresearch og analyse med differentiering som formål, samt anvende viden om kommunikation og præsentation til formidling af problemstillinger, løsningsmodeller og produkter til samarbejdspartnere og brugere.
    - gennem forståelse for samfundsstrukturer, kulturelle og subkulturelle fællesskaber, diskurser og semiotiske betydninger vælge, begrunde og formidle kommercielle løsningsforslag.
    - planlægge produktionsprocessen ud fra et etisk og bæredygtigt perspektiv, udarbejde en forretningsmodel indeholdende områder såsom patent, mønsterbeskyttelse, royalties og jura, vurdere og begrunde valg af relevante løsningsmodeller for et salgsforløb samt udvikle salgsmaterialer, herunder beskrive virksomhedens supply chain management og kvalitetssikring.
    - anvende og mestre digitale metoder og redskaber i forhold materialekendskab og materialeforståelse med henblik på en innovativ smykkeproduktion.
    - anvende og mestre digitale metoder og redskaber i forhold til produktudvikling og kommunikation på en innovativ måde.

    Kompetencer

    Uddannelsens mål for læringsudbytte:
    Den uddannede kan:
    - håndtere idégenerering som et udviklingsredskab i forhold til komplekse problemstillinger i professionens praksis samt håndtere designmetode i komplekse og udviklingsorienterede situationer i studie- og arbejdssammenhænge med afsæt i brugerinvolvering.
    - vurdere og håndtere produktion af smykker ud fra materiale- og funktionsmæssige problemstillinger og krav til smykkets udtryk i relation til markedet, individuelt samt i faglige og tværfaglige samarbejder.
    - håndtere komplekse problemstillinger inden for forbrugeradfærd og forbrugertrends på baggrund af livsstil og differentiering, selvstændigt udvælge og anvende relevante segmenteringsmetoder og vedligeholde og håndtere en konkurrencedygtig og troværdig brandidentitet for det enkelte smykke og koncept samt brand management.
    - inden for planlægning af arbejdsprocesser selvstændigt håndtere komplekse og udviklingsorienterede opgaver i arbejdssammenhænge.
    - på baggrund af viden om arbejde med form og æstetik selvstændigt indgå i fagligt og tværfagligt professionelt samarbejde samt påtage sig ansvar inden for rammere af en professionsfaglig etik.
    - ud fra viden om teori og metode inden for professionen identificere egne læringsbehov og udvikle egen viden, færdighed og kompetence.
    - håndtere produktudviklingsprocessens enkelte faser samt opfølgning betragtet ud fra et ressourcemæssigt perspektiv og fasernes indbyrdes afhængighedsforhold samt omsætte komplekse idéer til konkrete, målrettede og konkurrencedygtige smykker og koncepter.
    - Observere kunders latente behov samt afkode og kode koncepter, produkter og markedsføring som udgangspunkt for en målrettet timing og introduktion til markedet, samt udvikling og styring af salgskoncepter, kundepleje og loyalitetsprogrammer.
    - selvstændigt håndtere networking samt faglige og tværfaglige samarbejder til at udvikle innovative produkter og koncepter.
     selvstændigt håndtere faglige og tværfaglige samarbejder og udnytte relevante netværk i forbindelse med field research og problemløsning og afklare personlig og faglig kompetence samt individuel brand identitet i forhold til smykker og smykkekoncepter.

  • Undervisningsform
    Vejledning:
    Ved forløbets opstart skal den studerende aflevere en foreløbig problemformuleringsblanket for bachelorprojektet, som godkendes af hovedvejleder. Hvis problemformuleringen vurderes til ikke at være inden for uddannelsens faglighed eller inden for rammerne af bachelorprojektet, vil den studerende blive kontaktet af hovedvejlederen med henblik på muligheden for vejledning angående problemformulering.
    Hvis hovedvejlederen skønner, at der er behov for det, kan den studerende modtage tilbud om ekstra vejledning angående problemformuleringen.

    Ved godkendelse af problemformulering tildeles den studerende en hovedvejleder, som også er bachelorprojektets eksaminator. Derudover kan den studerende vælge forskellige bi-vejledere.

    Vejledningen er fordelt på 3 hovedvejledninger à 35 minutter og 2 bi-vejledning à 20 minutter.


    Nærmere information om booking af vejledning offentliggøres på Fronter.

    Der er kun afsat de vejledningstimer, der udbydes. Såfremt en vejledning ikke bliver booket, vil den gå tabt i forhold til det samlede antal vejledninger. Hvis den studerende ikke møder op til en vejledningstid, vil vejledningstiden også gå tabt i forhold til det samlede antal vejledninger.

    Hoved- og bi-vejledere vejleder ikke pr. mail og læser ikke længere tekststykker før en vejledning
  • Prøve

    Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål

    Forudsætninger for indstilling til eksamen
    Professionsbachelorprojektet afslutter uddannelsen på sidste semester, når alle forudgående prøver er bestået.

    Bundne forudsætninger kan omhandle deltagelsespligt til en given aktivitet og/eller aflevering af opgaver og projekter m.v. Opfyldelse af bundne forudsætninger er et krav, for at den studerende kan deltage i fagelementets prøve. Såfremt, at den studerende ikke afleverer en bunden forudsætning rettidigt, mister den studerende et eksamensforsøg til den eksamen, hvortil den bundne eksamen er en forudsætning.
    De bundne forudsætninger beskrives i KEAs fagkatalog på katalog.kea.dk.
    Faget prøves
    Faget/modulet prøves selvstændigt
    Prøveform
    Kombineret skriftlig og mundtlig prøve
    Professionsbachelorprojekteksamen består af en skriftlig og en praktisk del, som skal forsvares ved en individuel mundtlig eksamination. Den skriftlige del, i form af en professionsbacheloropgave, skal afleveres forud for den mundtlige eksamen, hvor der gives én samlet karakter.
    Projektets problemstilling skal være central for uddannelsen og professionen og formuleres af den studerende og skal helst inddrage en privat eller offentlig virksomhed. KEA skal godkende problemstillingen.

    Kriterier for prøvevurdering: Professionsbachelorprojektets formål er at give den studerende lejlighed til på en selvstændig måde at udføre et projektarbejde omfattende eksperimentel, empirisk, teoretisk og praktisk behandling af en konkret problemstilling inden for områderne i uddannelsen. Projektet skal demonstrere selvstændig kritisk refleksion inden for det godkendt emne og skal dokumenteres i en professionsbacheloropgave og i et eller flere produkter.

    Professionsbachelorprøven skal, sammen med uddannelsens øvrige prøver vise, at uddannelsens mål for læringsudbytte (slutmål) er opnået.

    Eksamensform: Den skriftlige opgave forsvares ved en individuel mundtlig eksamen. Eksaminationens varighed er 45 minutter inklusive votering. Der gives én samlet karakter for den skriftlige og mundtlige præstation. Den skriftlige opgave og den mundtlige eksamen vejer lige.
    Formkrav
    Gruppe/Individuel: Der er mulighed for at skrive alene eller i en gruppe på maksimum 3 personer. En individuelt fremstillet professionsbacheloropgave skal fylde 25-30 normalsider, ved to personer 35-40 normalsider og tre personer 45-50 normalsider. Ved en gruppefremstillet professionsbacheloropgave skal det individualiseres, hvem der har gjort hvad.

    Definition af en normalside: En normalside svarer til 2.400 tegn, inklusive mellemrum og fodnoter.

    Følgende skal indgå i rapporten, men indgår ikke i beregningen af antallet normalsider:
     Omslag fra WiseFlow
     Forside inkluderende: Titel, navn af studerende, titel på din uddannelse, antal af tegn brugt, navn på din vejleder
     Abstract på engelsk på 1.200-1.400 anslag.
     Fortrolighedserklæring
     Tro og love-erklæring
     Samtykkeerklæring
     Indholdsfortegnelse
     Fotos, illustrationer, tabeller og figurer (inklusiv tilhørende tekst)
     Litteraturlisten
     Figurlisten
     Bilagslisten
     Bilag (se sektion om bilag)

    Anvendt referencestandard: Referenceliste, kildehenvisninger og citatangivelser skal håndteres efter Harvard Referencing System.
    Brug evt. et referenceværktøj: https://bibliotek.kea.dk/da/?id=205

    Bilag:
     Opgaven skal kunne læse uden, at bedømmer behøver at læse bilagene. Et bilag er materiale, som den studerende stiller til rådighed for læseren, når den fulde tekst ikke hører hjemme i opgaven.
     Bilag skal kun medtages, hvis den studerende henviser til dem i opgaven.
     Der skal være en bilagsliste over alle bilag
     Hvert bilag skal indeholde et bilagsnummer, overskrift, forklarende tekst og relevante referencer.
     Hvert bilag skal have sin egen side.
     Bilag skal uploades separat som ekstra materiale i WiseFlow
     Bilag kan omfatte dokumentation af forskning og eksperimenter, spørgeskemaer, tabeller, figurer, diagrammer, notater, detaljerede tekniske specifikationer, tegninger, fotos, lydoptagelser, videooptagelser, andre digitale filer eller andet materiale.
    Individuel eller gruppeprøve
    Individuel
    Anvendt sprog til prøven
    Dansk(Norsk/Svensk)
    Hjælpemidler der må medbringes
    Medmindre der er angivet andet for den enkelte prøve, er alle hjælpemidler tilladt.
    Bedømmelsesform
    7-trins skala
    Bedømmer(e)
    Ekstern censur
    Kriterier for prøvevurdering
    Bachelorprøven skal, sammen med uddannelsens øvrige prøver vise, at uddannelsens mål for læringsudbytte (slutmål) er opnået.
    Stave- og formuleringsevner
    I den samlede bedømmelse af et professionsbachelorprojekt indgår den studerendes formulerings- og staveevner. Det faglige indhold vægter tungest, mens formuleringsevner indgår i vurderingen med en mindre, men dog betydende vægt, mens staveevner kun indgår med ringe vægt.

    Der kan ses bort fra formulerings- og staveevne, hvis den studerende kan dokumentere en relevant specifik funktionsnedsættelse.
    Syge-/omprøve
    Sygeprøve
    En studerende, der har været forhindret i at gennemføre en prøve på grund af dokumenteret sygdom eller af anden uforudseelig årsag, får mulighed for at aflægge (syge) prøven snarest muligt. Er det en prøve, der er placeret i uddannelsens sidste eksamenstermin, får den studerende mulighed for at aflægge prøven i samme eksamenstermin eller i umiddelbar forlængelse heraf.
    Sygeprøven kan være identisk med næste ordinære prøve. Den studerende skal selv orientere sig om, hvornår (syge)prøven afvikles. Orientering om tid og sted for sygeprøver findes på Fronter, men den studerende vil tillige modtage notifikation fra KEA’s eksamenssystem, når flowet for sygeprøven frigives til aflevering af opgave.
    Ved akut sygdom på afleveringsdagen eller eksaminationstidspunktet skal dette meddeles KEA, jf. KEA’s regler herom.
    Dokumenteres sygdom ikke efter KEA’s regler, har den studerende brugt et prøveforsøg. Ved indsendelse af lægeerklæring skal den studerende selv afholde udgiften til denne.
    Omprøver
    Ved ikke bestået prøve eller ikke fremmøde ved prøve er den studerende automatisk tilmeldt omprøve, så længe der resterer prøveforsøg. Omprøven kan være identisk med næste ordinære prøve.
    Ved mundtlige prøver baseret på skriftlige projekter afgør eksaminator, hvorvidt den studerende må gå til omprøve i samme projekt som i det første ordinære forsøg, eller om der skal udarbejdes et nyt projekt. Eksaminator afgør dette ud fra en vurdering af, hvorvidt den studerende vurderes til at kunne bestå den mundtlige prøve på baggrund af det skriftlige projekt.
    Den studerende skal selv orientere sig om, hvornår omprøve afholdes. Orientering om tid og sted for omprøver findes på Fronter, ligesom den studerende vil modtage en notifikation fra KEA’s eksamenssystem, når reeksamensflowet frigives til aflevering af opgave
    Uddannelsen kan dispensere fra den fortsatte tilmelding, når det er begrundet i usædvanlige forhold, herunder dokumenteret handicap.
20
timers vejledning
391
timers afsluttende project arbejde
Tallene viser omfanget af arbejdsbelastningen relateret til den afsluttende opgave fordelt på forskellige studieaktiviteter.

I forbindelse med den afsluttende opgave vil du eller din gruppe modtage 20 timers vejledning af din vejleder.

Resten af tiden svarende til 391 timer bruges på afsluttende opgavearbejde. Du har selv ansvaret for at strukturere tiden som du fx bruger på opgaveskrivning, forberedelse til eksamen mv.

Afsluttende projekt vil primært bestå af følgende aktiviteter: indsamle empiri, læsning, skrive, virksomhedssamarbejde.

Læs om KEAs studieaktivitetsmodel

*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.