Softwarekonstruktion 2
2023/2024- Formål og læringsmål
I faget softwarekonstruktion 2 arbejdes med etablering og programmering i forhold til relationelle databaser, hvordan man udvikler grafiske brugergrænseflader, samt hvordan man kan sammenkæde disse to programmel-elementer i client-server applikationer.
VidenDen studerende har udviklingsbaseret viden om og kan reflektere over anvendte teorier og metoder vedrørende
Færdigheder
- Implementering af relationelle databaser
- Søgning i databaser ved brug af et dataforespørgselssprog
- Transaktionshåndtering og tilbagerulning i informationssystemer.
- Client-server programmering og brugergrænsefladerDen studerende mestrer færdigheder vedrørende anvendelse af
Kompetencer
- Metoder og teori til ændring af data i og hentning af data fra en database
- Metoder og teorier til udvikling af client-server-applikationer
- Metoder til udvikling af grafiske brugergrænsefladerDen studerende kan håndtere komplekse og udviklingsorienterede problemstillinger vedrørende
- Konstruktion og test af databaser
- Programmering af et client-server program
- Implementering af brugergrænseflader i client-server systemer
Den studerende kan identificere egne læringsbehov og udvikling af egen viden, færdigheder samt kompetencer i relation til
- client-server-applikationer, databaser og databaseprogrammering - Undervisningsform
Undervisningen foregår med interne forelæsninger og gruppearbejde.
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Faget prøvesFaget/modulet prøves med flg. fagDer er tre delprøver på semesteret, som vægtes med hhv. 20 pct., 20 pct. og 60 pct., og prøverne er med intern censur.
- Den studerende skal deltage i alle delprøver og aflevere et produkt, da man ellers bliver udskrevet fra uddannelsen.
- Delprøve 1 og delprøve 2 skal ikke nødvendigvis bestås.
- Delprøve 3, der også betegnes som semesterprojektet, skal bestås.
- Det samlede semester er bestået, hvis den studerende som minimum opnår en samlet vægtet karakter på 02 uden oprunding.
- Er det samlede semester ikke bestået, skal man til reeksamen i delprøver, der ikke er bestået, således at det samlede semester bestås.
- Er der mere end en delprøve, som ikke er bestået, skal prøverne gennemføres i den rækkefølge, de er opstillet på semesteret, indtil det samlede semester er bestået.
Delprøvernes tidsmæssige placering oplyses på KEA's læringsplatform ved semesterets start.PrøveformMundtlig prøveDelprøverne med en vægt på 20 pct. er skriftlige prøver.
Delprøverne prøver, om læringsmålene i de enkelte moduler på semesteret er opfyldt, idet delprøver med en vægtning på 20 pct. primært fokuserer på læringsmålene inden for kategorierne viden og færdigheder.
Delprøven med en vægt på 60 pct. er en skriftlig opgave med et individuelt mundligt forsvar.
Udgangspunktet for den mundtlige del af delprøven, som vægter 60 pct. er det afleverede projekt. Delprøven på 60 pct. prøver læringsmålene inden for kategorierne viden, færdigheder og kompetencer for alle semesterets moduler.
Den mundtlige prøve varer 30 min inklusive votering. Der gives en samlet karakter efter 7-trinsskalaen.FormkravEksamensprojektet skal være tværfagligt og problemorienteret.
Projektets opgavetekst er forfattet af underviserne, der også kan opstille eventuelle krav til rapport formalia i opgaveoplægget, så både studerende og bedømmere kender kravene.
Aflevering af rapporten
Rapporten må ikke overstige 35 normalsider eksklusive bilag. Brug af bilag skal så vidt muligt begrænses.Individuel eller gruppeprøveGruppeprøve, 2-7 deltagereAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)Varighed1. Individuel præsentation på grundlag af rapporten: 5 minutter.
2. Individuel eksamination: 20 minutter.
3. Votering og meddelelse af karakter: 5 minutter.
Denne eksamen er en fælles eksamen for alle uddannelsens 3.semester fag.Bedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censurKriterier for prøvevurderingDen samlede karakter på semesteret er det vægtede gennemsnit af delprøve 1, delprøve 2 og delprøve 3/semesterprojektet.
Den samlede karakter afrundes til nærmeste karakter på 7-trinsskalaen efter aritmetisk afrundingsmetode, og den er det vægtede gennemsnit af:
- Karakteren for delprøve 1 (20 pct.).
- Karakteren for delprøve 2 (20 pct.).
- Karakteren for delprøve 3/semesterprojektet (60 pct.).
Der er ingen afrunding op til karakteren 02.
Den studerendes præstation vurderes på, i hvor høj grad den opfylder fagenes formål og læringsmål, som de er beskrevet i studieordningen.
På faget Softwarekonstruktion 2 modtager du 62 timers undervisning, hvilket svarer til 82 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 45% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: interne forelæsninger, øvelser.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: læsning af pensum, øvelser.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.