Københavns Erhvervsakademi

en

Making Industry 4.0 Sustainable

2023/2024
Engelsk titel
Making Industry 4.0 Sustainable
Uddannelse
Økonomi & Informationsteknologi
Uddannelsestype
Fuldtidsuddannelse
Niveau
Professionsbachelor
Semester
5. semester
Fagets/modulets varighed
1 semester
Ects
10
Udd. element
Valgfag
Sprog
Engelsk
Opstart
Efterår
Forår
Studiested
Guldbergsgade 29 N, København N
Fagkode
9141573
Fag- /modulansvarlig
Marie Louise Brixtofte
Muniba Talha
  • Formål og læringsmål

    Dette valgfag er opdelt i to moduler.
    1) Et tre-ugers fælles modul med studerende fra UAS Grisons og KEA (4 ECTS)
    2) Et opfølgningsmodul med kun KEA-studerende (6 ECTS)
    Begge moduler vil fokusere på digitalisering af Industri 4.0 og bæredygtighed.

    Bæredygtig digitalisering af industri 4.0 har potentiale til at øge effektiviteten og reducere spild, men det kan også have negative miljøpåvirkninger, hvis det ikke implementeres bæredygtigt. I løbet af dette valgfag vil vi udforske måderne, hvorpå Industri 4.0 tilpasser sig det skiftende landskab af bæredygtig digitalisering og de udfordringer og muligheder, der er forbundet med det. Vi vil også have fokus på lovgivningen inden for bæredygtighed, derudover vil vi også se på principper for cirkulær økonomi og Clean Tech.

    Bæredygtighed og især SDG'erne er blevet udråbt som en af ​​de største forretningsmuligheder lige nu. Derfor vil vi under dette valgfag fokusere på, hvordan vi inkorporerer bæredygtighed i forretningsstrategien og måler bæredygtighedsindsatsen ved brug af data. Vi vil undersøge, hvordan virksomheder kan være mere bæredygtige i deres digitaliseringstilgang ved hjælp af bæredygtige teknologier.

    I løbet af dette kursus får de studerende mulighed for at få praktisk indsigt fra virksomheder ved at besøge organisationer, der arbejder inden for Industri 4.0 i både Schweiz og Danmark. Under dit besøg i Schweiz/Danmark vil du udover at arbejde med cases også få netværksmuligheder.

    Kurset vil også give dig mulighed for at få praktisk erfaring med at arbejde i forskellige teams bestående af danske og schweiziske studerende, hvor I arbejder sammen om at løse en virksomhedsudfordring over en periode på 3 uger.

    Viden

    •Forstå de potentielle miljøpåvirkninger af Industri 4.0 og behovet for bæredygtig digitalisering.
    •Opnå viden inden for bæredygtige teknologier, SDG'er, principper for cirkulær økonomi og rene energiteknologier.
    •Opnå viden om SDG-praksis inden for forskellige industrier

    Færdigheder

    •Den viden og de færdigheder, der er nødvendige for at navigere i det komplekse og hurtigt udviklende landskab af digital transformation i en globaliseret verden.
    •Hands-on færdigheder til at implementere bæredygtige digitaliseringsinitiativer i den virkelige verden

    Kompetencer

    •International erfaring med at samarbejde med studerende fra forskellige lande og universiteter, hvilket vil øge din kulturelle bevidsthed og evne til at arbejde i multikulturelle teams.
    •Kompetencer til at analysere og sammenligne bæredygtighedspraksis i forskellige sammenhænge, ​​samt evnen til at identificere ligheder og forskelle mellem dem.
    • Kompetencer til at udvikle anbefalinger til forbedring af bæredygtighedspraksis baseret på din analyse, og at kommunikere disse anbefalinger effektivt til interessenter.
    •Implementering af projektledelse, især i arbejdet med tværfaglige teams både online og offline. Dette vil gøre dig i stand til effektivt at styre bæredygtige digitaliseringsprojekter med forskellige interessenter og på tværs af forskellige kontekster.

  • Undervisningsform
    Overordnede undervisningsmetoder er gruppearbejde, binationale workshops, problembaseret sagsbehandling, virksomhedsbesøg og eksterne foredrag, feedback-sessioner.
    Under de fælles sessioner i Danmark og Schweiz vil i arbejde i grupper. Grupperne vil være binationale og dannes på kursets første dag.
  • Prøve

    Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål

    Forudsætninger for indstilling til eksamen
    Under valgfaget vil cases med eksterne samarbejdspartnere være obligatoriske gruppesagsafleveringer. Hver af disse indeholder en lille rapport og en præsentation.
    Faget prøves
    Faget/modulet prøves selvstændigt
    Prøveform
    Kombineret skriftlig og mundtlig prøve
    Dette valgfag vil blive afsluttet med:
    1) Rapport og præsentationsaflevering, udviklet sammen med de studerende fra UAS Grisons, som tæller 40% af den endelige karakter.
    2) En enkeltperson/eller gruppe (grupper er på max to personer) en 8. siders synopsis, som tæller 60% af karakteren. Kravene til synopsis vil blive givet i klassen.
    Individuel eller gruppeprøve
    Individuel eller gruppeprøve, 2-6 deltagere
    Anvendt sprog til prøven
    Engelsk
    Bedømmelsesform
    7-trins skala
    Bedømmer(e)
    Intern censur
82
timers undervisning
192
timers forberedelse
Tallene viser omfanget af arbejdsbelastningen relateret til faget fordelt på forskellige studieaktiviteter.

På faget Making Industry 4.0 Sustainable modtager du 82 timers undervisning, hvilket svarer til 109 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 30% af din samlede arbejdsbelastning på faget.

Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: klasseundervisning, casearbejde, eksterne forelæsninger, tværfaglig projektorganiseret undervisning.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: læsning af pensum, gruppearbejde, projektarbejde.

Læs om KEAs studieaktivitetsmodel

*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.