Praktik
2021/2022- Formål og læringsmål
I praktikken arbejder den studerende med fagligt relevante problemstillinger og opnår kendskab til relevante erhvervsfunktioner. Den studerende er under praktikken tilknyttet en eller flere private eller offentlige virksomheder. Praktikken kan danne grundlag for tema til bachelorprojektet. Se også institutionsdelen af studieordningen.
VidenDen uddannede har:
Færdigheder
• Viden om og kan reflektere over professionens arbejdsopgaver, metoder og værktøjer.Den uddannede kan:
Kompetencer
• selvstændigt vurdere og gennemføre løsninger indenfor relevante praksisnære problemstillinger, der er indeholdt i praktikaftalen med praktikvirksomheden.
• formidle forslag til analyse og implementering af tiltag med hensyn til energiforbrug og bæredygtighed.Den studerende kan:
• samarbejde samt arbejde selvstændigt i relevante situationer og problemstillinger med en professionel tilgang inden for professionen. - Undervisningsform
Praksislæring på praktikpladsen kombineret med underviservejledning
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Faget prøvesFaget/modulet prøves selvstændigtFølgende forudsætninger gælder for at gå til prøven:
• Praktikportalens krav om udfyldelse af praktikkontrakt, herunder forventningsafstemning, læringsmål, logbog samt problemformulering.
• Den skriftlige rapport skal opfylde form- og indholdskravene nedenfor.
• Gennemført mundtligt praktikoplæg efter praktikperioden.
Såfremt den studerende ikke opfylder prøvens forudsætningskrav, har den studerende brugt et prøveforsøg.
Prøven er intern individuel prøve, på baggrund af en skriftlig opgave som udarbejdes i praktikperioden. Den skriftlige opgave udgør både bedømmelses- og eksaminationsgrundlag. Der gives bedømmelse efter 7-trinskalaen.PrøveformSkriftlig prøveIndividuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk(Norsk/Svensk)Hjælpemidler der må medbringesAlle hjælpemidler tilladt.Bedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censur
I praktikken vil du eller din gruppe modtage 4 timers praktikvejledning af din praktikvejleder.
Resten af tiden svarende til 407 timer bruges på praktikarbejde. Praktikaktiviteterne under praktikarbejde kan variere afhængig af, hvilken praktikform du vælger, men overordnet har du selv ansvaret for at strukturere tiden som du fx bruger på praktikrapportskrivning, arbejde i praktikvirksomheden, forberedelse til praktikeksamen mv.
Praktikken vil primært bestå af følgende aktiviteter: løsning af de aftalte opgaver med praktikvirksomheden, logbog, evaluering af praktikken.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.