Æstetik, funktion & 3D-prototyping (DA)
2023/2024- Formål og læringsmål
Valgfagsmodulet Æstetik, funktion og 3D-prototyping har fokus på design, produktudvikling og kvalitetssikring. Den studerende trænes i selvstændigt at arbejde i en bæredygtig design- og produktudviklingsproces samt udvikle og formidle innovative og identitetsskabende designløsninger centeret omkring overtøj.
Viden
Den studerende skal arbejde kreativt med design, form, farve og materiale i udvikling af en jakke eller en frakke. Produktet konstrueres og tilrettes fysisk og i 3D på baggrund af bodyscan. Derudover arbejdes der med produktionsdokumentation, prototyping og opsyning. Modulet vil være praksisorienteret og foregå i KEAs labs.
Endeligt vil der være fokus på en professionel præsentation af processen fra idé til endelig designløsning, validering samt argumentation for valg og fravalg..Den studerende:
Færdigheder
- skal have viden om og kunne reflektere over bæredygtige designtilgange og –processer
- skal have udviklingsbaseret viden om professionens praksis inden for produktudvikling og –fremstillingDen studerende:
Kompetencer
- kan arbejde eksperimenterende og kommercielt i en nuværende samt fremtidig bæredygtig kontekst.
- kan anvende analoge og digitale metoder og redskaber i produktfremstilling.Den studerende:
- kan selvstændigt håndtere en bæredygtig design- og produktudviklingsproces.
- kan udarbejde og implementere komplekse løsningsforslag inden for produktudvikling i forhold til teknologi, materiale og industrielle forarbejdningsmetoder - Undervisningsform
Undervisningen afvikles i en vekslen mellem oplæg, øvelser/opgaver og hands-on projektarbejde.
Modulet lægger vægt på en eksperimenterende tilgang til produktudviklingsprocessen, hvor dele af undervisningen vil tage udgangspunkt i værksteder og labs, for at udvikle de studerendes praksisnære tilgang til design og teknologi.
Der lægges vægt på at udvikle de studerendes selvstændighed, og undervisningen vil derfor i høj grad bestå af sparring fra underviserne og praktisk arbejde, der har til hensigt at generere og afprøve ny viden. - Forudsætninger for at deltage i
faget
Faglige forudsætninger for at deltage i faget
Kun studerende indskrevet på specialeretningen Sustainable Fashion Tech kan deltage i dette valgfag. Valgfaget bliver kun oprettet, hvis der er tilstrækkelig tilmelding.
Den studerende skal have grundlæggende færdigheder inden for syning og mønsterkonstruktion, samt færdigheder i anvendelsen af CLO. Derudover skal den studerende have gennemført introkurset på KEA Maker Lab inden dette modul starter. Læs mere her: https://mit.kea.dk/studiehåndbog/k-o#makerlab - Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Forudsætninger for indstilling til eksamenEn præsentation skal uploades i WISEflow inden mundtlig eksamen.Faget prøvesFaget/modulet prøves selvstændigtPrøveformMundtlig prøveOpgavetypeDen mundtlige prøve tager udgangspunkt i en konkret opgave inden for valgfagets fagområde, hvor den studerende skal demonstrere forståelse for praksis og central anvendt teori og metode i relation til valgfaget.FormkravDe specifikke formkrav til den mundtlige prøve offentliggøres på Fronter ved modulets start.Individuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)VarighedDen mundtlige eksamen varer 30 minutter fordelt på cirka 10 minutter til fremlæggelse, 10 minutter til mundtligt forsvar og 10 minutter til votering og karaktergivningHjælpemidler der må medbringesEgne noterHjælpemidler som stilles til rådighedProjektor + HDMI stik. Studerende skal selv sikre sig evt. adapter, der kan tilsluttes HDMI. Den studerende skal medbringe egen computer til brug ved præsentationBedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censurKriterier for prøvevurderingPrøven vurderes med udgangspunkt i de specifikke læringsmål for valgfaget.Syge-/omprøveSom ordinær prøve og efter gældende regler jf. studieordningen. Studieadministrationen vil oplyse nye prøvedatoer til den studerende via KEA-mail.
På faget Æstetik, funktion & 3D-prototyping (DA) modtager du 41 timers undervisning, hvilket svarer til 55 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 30% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: projektarbejde, virksomhedssamarbejde, digitale øvelser.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: projektarbejde, indsamling af empiri, værksted.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.