Bachelorprojekt (DA)
2024/2025Specialeretning: Fashion
Management (Business)
Engelsk titel
Bachelorprojekt (DA)
Uddannelse
Design & business
Uddannelsestype
Fuldtidsuddannelse
Niveau
Professionsbachelor
(top-up)
Semester
7. semester
Fagets/modulets varighed
9 uger
Ects
15
Udd. element
Afsluttende projekt
Sprog
Dansk
Opstart
Efterår
Fagkode
9944999
- Formål og læringsmål
Professionsbachelorprojektet afslutter uddannelsen på sidste semester, når alle forudgående prøver er bestået.
Bachelorprojektet dokumenterer sammen med uddannelsens øvrige prøver og praktikprøven, at uddannelsens mål for læringsudbytte er opnået.
Bachelorprojektet skal derudover dokumentere den studerendes forståelse af og evne til at reflektere over professionens praksis og anvendelse af teori og metode i relation til en praksisnær problemstilling. - Undervisningsform
Du vil i ifm. dit bachelorprojekt modtage vejledning.
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Forudsætninger for indstilling til eksamenProfessionsbacheloreksamenen kan først afsluttes, når den studerende har bestået alle andre prøver på professionsbacheloruddannelsen i Design og Business samt afleveret eventuelle bundne forudsætninger. Herefter er den studerende automatisk tilmeldt professionsbacheloreksamen.Faget prøvesFaget/modulet prøves selvstændigtPrøveformKombineret skriftlig og mundtlig prøveBachelorprojektet består af en skriftlig bachelorrapport og en mundtlig prøve med udgangspunkt i bachelorrapporten.
Bachelorprøvens skriftlige del kan aflægges individuelt eller som gruppeprøve (max. 2 studerende) med individuel bedømmelse.
Ved gruppeprøve skal hver enkelt deltagers skriftlige bidrag være tydeligt angivet og være en afrundet helhed, der kan bedømmes for sig. Deltagernes fællesbidrag i den skriftlige bachelorrapport må ikke overstige 30%.
Ved gruppeprøve aflægges den mundtlige prøve individuelt, og eksaminanderne skal afholde hver deres mundtlige fremlæggelse.
Ved gruppeprøve afgives karakterer individuelt.OpgavetypeFormålet med bachelorprojektet er, at den studerende på selvstændig og professionel vis kan formulere, analysere og løse komplekse og udviklingsorienterede problemstillinger med reflekteret anvendelse af uddannelsens teorier, metoder og praksisformer.
Bachelorprojektet skal tage udgangspunkt i en praksisnær problemstilling og skal udarbejdes i samarbejde med eller i relation til en offentlig eller privat virksomhed, NGO eller eget iværksætterprojekt.FormkravVed individuel skriftligprøve
Den skriftlige bachelorrapport må have et maksimum på 60.000 anslag (inkl. mellemrum), Ved beregning af omfang indgår fodnoter, men ikke forside, fortrolighedserklæring/tro og love erklæring, executive summary, indholdsfortegnelse, litteraturliste og bilag. Derudover tæller fotos, illustrationer og figurer ikke med
Ved skriftlig gruppeprøve
Den skriftlige bachelorrapport må have et maksimum på 108.000 anslag (inkl. mellemrum) Ved beregning af omfang indgår fodnoter, men ikke forside, fortrolighedserklæring/tro og love erklæring, executive summary, indholdsfortegnelse, litteraturliste og bilag. Derudover tæller fotos, illustrationer og figurer ikke medIndividuel eller gruppeprøveIndividuel eller gruppeprøve, 1-2 deltagereAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)VarighedVarigheden af den mundtlige prøve er i alt 45 minutter, hvoraf maksimum 15 minutter tildeles eksaminandens mundtlige oplæg, minimum 15 minutter tildeles faglig dialog og 15 minutter til votering og karaktergivning.Hjælpemidler der må medbringesTil den mundtlige prøve må den studerende medbringe en præsentation.Hjælpemidler som stilles til rådighedProjektor + HDMI stik. Studerende skal selv sikre sig evt. adapter, der kan tilsluttes HDMI. Den studerende skal medbringe egen computer til brug ved præsentation.Bedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Ekstern censurKriterier for prøvevurderingDen studerende skal med bachelorprojektet demonstrere evnen til at:
● Identificere, begrunde og afgrænse en fagrelevant problemformulering.
● Udvælge, redegøre for og anvende relevant faglitteratur, teori og metode.
● Tilvejebringe, analysere samt tage kritisk stilling til empirisk materiale i overensstemmelse med relevante teorier, teknikker og metoder.
● Udføre og begrunde analyser med inddragelse af relevante faglige begreber og empiri.
● Vælge, konkretisere og begrunde en løsning i forhold til den selvvalgte problemformulering.
● Reflektere over og begrunde praktiske realiseringsmuligheder af den valgte løsning.
● Formidle faglige problemstillinger og løsningsmodeller på en logisk, struktureret og veldisponeret måde i både en skriftlig og mundtlig fremstilling.Stave- og formuleringsevnerStave- og formidlingsevne indgår ligeledes i bedømmelsen. Dog vægtes det faglige indhold tungest.Syge-/omprøveSom ordinær prøve og efter gældende regler jf. studieordningen. Studieadministrationen vil oplyse nye prøvedatoer til den studerende via KEA-mail.
2
timers vejledning
409
timers afsluttende
projektarbejde
Tallene
viser omfanget af arbejdsbelastningen relateret til den afsluttende
opgave fordelt på forskellige studieaktiviteter.
I forbindelse med den afsluttende opgave vil du eller din gruppe modtage 2 timers vejledning af din vejleder.
Resten af tiden svarende til 409 timer bruges på afsluttende opgavearbejde. Du har selv ansvaret for at strukturere tiden som du fx bruger på opgaveskrivning, forberedelse til eksamen mv.
Afsluttende projekt vil primært bestå af følgende aktiviteter: indsamle empiri, læsning, skrive, virksomhedssamarbejde.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.
I forbindelse med den afsluttende opgave vil du eller din gruppe modtage 2 timers vejledning af din vejleder.
Resten af tiden svarende til 409 timer bruges på afsluttende opgavearbejde. Du har selv ansvaret for at strukturere tiden som du fx bruger på opgaveskrivning, forberedelse til eksamen mv.
Afsluttende projekt vil primært bestå af følgende aktiviteter: indsamle empiri, læsning, skrive, virksomhedssamarbejde.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.