Praktik (DA)
2024/2025- Formål og læringsmål
Inden det afsluttende bachelorprojekt skal den studerende i 10 ugers praktik hos en virksomhed i Danmark eller udlandet. Praktikken giver mulighed for at afprøve færdigheder i praksis og få brugbare erfaringer fra arbejdslivet. Praktikopholdet giver desuden også mulighed for som studerende at grundlægge et netværk og opnå en praksisnær tilknytning til erhvervslivet.
VidenDen studerende har:
Færdigheder
• udviklingsbaseret viden om og forståelse for praktikvirksomhedens strategi, og forretningsmodel, herunder tilgang til bæredygtighed.
• forståelse for og kan reflektere over praktikvirksomhedens anvendelse af teknologi og brug af digitale koncepter.Den studerende kan:
Kompetencer
• anvende praktikvirksomhedens metoder og redskaber til skabelse og vedligeholdelse af virksomhedens digitale koncepter
• erhverve sig de færdigheder, der knytter sig til arbejdet i praktikvirksomheden
• vurdere praktikvirksomhedens problemstillinger samt udvælge og begrunde løsningsforslag hertil
• formidle praktikvirksomhedens problemstillinger og løsningsforslag til samarbejdspartnere.Den studerende kan:
• håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer i praktikvirksomheden med udvikling og vedligeholdelse af virksomhedens digitale koncepter
• selvstændigt indgå i faglige og tværfaglige samarbejder i praktikvirksomheden og påtage sig ansvar for opgaveløsning med en professionel etik
• identificere egne læringsbehov og udvikle egen viden, færdigheder og kompetencer som led i praktikken. - Undervisningsform
Du vil modtage vejledning fra din praktikvejleder.
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Faget prøvesFaget/modulet prøves selvstændigtPrøveformKombineret skriftlig og mundtlig prøvePrøven er mundtlig og intern.
Formålet er at evaluere opnåelse af den studerendes individuelle læringsmål, der forud for praktikforløbet er fastlagt af den studerende, virksomheden og vejlederen fra uddannelsen.
Prøven tager udgangspunkt i et skriftligt eksamensoplæg på max. 2 normalsider (4800 anslag)FormkravEksamensoplægget er maks. 2 normalsider (normalside defineret som 2400 anslag inkl. mellemrum) med beskrivelse og refleksion over praktikken.
Krav til eksamensoplæg og mundtlig præsentation uddybes i skriftlig form og gives til de studerende senest på 6. semester.Individuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)VarighedMundtlig eksamination med udgangspunkt i eksamensoplæg.
Præsentation fra den studerende: 10 min
Eksamensdialog: 15 min
Votering og afgivelse af resultat: 5 minBedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censurKriterier for prøvevurderingPrøven bedømmes efter 7-trinsskalaen og i forhold til opfyldelse af formål og læringsmål for 7. semester. Karakter fastsættes på baggrund af den afleverede rapport.
I praktikken vil du eller din gruppe modtage 5 timers praktikvejledning af din praktikvejleder.
Resten af tiden svarende til 406 timer bruges på praktikarbejde. Praktikaktiviteterne under praktikarbejde kan variere afhængig af, hvilken praktikform du vælger, men overordnet har du selv ansvaret for at strukturere tiden som du fx bruger på praktikrapportskrivning, arbejde i praktikvirksomheden, forberedelse til praktikeksamen mv.
Praktikken vil primært bestå af følgende aktiviteter: evaluering af praktikken, løsning af de aftalte opgaver med praktikvirksomheden, praktikrapportskrivning, Eksamen, sparring med kontaktperson i praktikvirksomhed.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.