Integreret produktudvikling og industriel design (DA)
Integreret produktudvikling og industriel design (DA)
2023/2024- Formål og læringsmål
Teknisk Integration:
Viden
Fagelementet beskæftiger sig med forståelse af teknologi begrebet, forskning inden for nye teknologier og deres anvendelse. Dette sættes ind i forretningsmæssig kontekst, hvorfra der arbejdes videre med integration, udnyttelse og implementering af teknologi og koncepter i et tværorganisatorisk perspektiv. Fagelementet indeholder endvidere metoder og redskaber til rådgivning samt styring og ledelse af tværfaglige udviklingsaktiviteter.
Produktudvikling:
Fagelementet beskæftiger sig med produktudvikling og optimering af processer set ud fra et forretningsmæssigt perspektiv, herunder hvorledes man identificerer og involverer eksperter og brugere i udviklings- og optimeringsprocesser. Der fokuseres på det tværfaglig samt på hvorledes man kan identificere, opsamle, bearbejde og videreudvikle data i en produkt- og proces udviklings- sammenhæng.
Konstruktion og Bæredygtighed:
Fagelementet beskæftiger sig med konstruktion og dimensionering ud fra de studerende adgangsgivende uddannelse og studieretning. Endvidere indgår bæredygtighed i relation til studieretningen og til uddannelsens fokus med produktudvikling og integrering af teknologier.
Innovation og Industriel Design:
Fagelementet beskæftiger sig med innovation generelt, og med hvorledes man på en systematisk måde kan skabe innovation i produktudvikling og procesoptimering ud fra en forståelse af studieretningens industri og vilkår.Teknisk Integration:
Færdigheder
Den studerende har:
- (3) udviklingsbaseret viden om væsentlige praktiske og teoretiske aspekter ved integrationen i forbindelse med produkter og systemer samt om ledelses-, planlægnings- og vurderingsværktøjer på miljøområdet herunder miljøstyring, miljøledelsessystemer og bæredygtighedsfilosofier.Teknisk Integration:
Kompetencer
Den studerene kan:
- (3) anvende metoder og redskaber til identifikation og analyse af betydende teknologiskeforhold vedrørende sammenhængen mellem et produkts konstruktion, fremstilling og brug, og skal mestre vurdering af væsentlige praktiske og teoretiske aspekter ved integrationen af produkter og systemer herunder relationerne mellem teknologi, teknik, viden og organisation(er).
Produktudvikling:
Den studerende kan:
- (3) anvende metoder og redskaber til identifikation og indsamling af virksomhedens
datagrundlag og på den baggrund bidrage til udvikling og optimering af processer på tværs i organisationen, og skal mestre planlægning af udviklingsarbejdet, test af produktet/løsningen (proof of concept) samt identificere kvaliteten af et teknologisk projektarbejde set i forhold til resultater, gyldighed, pålidelighed og relevans.Teknisk Integration:
Den studerende kan:
- (3) selvstændigt indgå i et fagligt og tværfagligt samarbejde på tværs af organisation og
gængse faggrænser, med henblik på implementering af teknologier og koncepter, og påtage sig ansvar inden for rammerne af en professionel etik, herunder styre og lede tekniske udviklingsprojekter.
- (3) identificere egne læringsbehov og udvikle egen viden, færdigheder og kompetencer i relation til udvikling, implementering og styring af integration af teknologier.
Produktudvikling:
Den studerende kan:
- (3) selvstændigt indgå i et fagligt og tværfagligt samarbejde på tværs af organisation og
gængse faggrænser, med henblik på implementering af produktudvikling, og påtage sig
ansvar inden for rammerne af en professionel etik.
- (3) identificere egne læringsbehov og udvikle egen viden, færdigheder og kompetencer i
relation til produktudvikling.
Konstruktion og Bæredygtighed:
Den studerende kan:
- (3) håndtere konstruktion af komplekse og udviklingsorienterede løsninger inden for
studieretningen.
- (3) selvstændigt indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde med henblik på optimering af eksisterende løsninger i industriel sammenhæng, og påtage sig ansvar inden for rammerne af en professionel etik.
Innovation og Industriel Design:
- (3) håndtere innovative metoder til problemløsning af komplekse og udviklingsorienterede industrielle situationer inden for studieretningen.
- (3) selvstændigt indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde med henblik på at designe nye innovative løsninger i industriel sammenhæng, og påtage sig ansvar inden for rammerne af en professionel etik. - Undervisningsform
- Prøve
- Foreløbig litteratur
På faget Integreret produktudvikling og industriel design (DA) modtager du 192 timers undervisning, hvilket svarer til 255 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 70% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: virksomhedssamarbejde, øvelser i labs/værksteder, projektarbejde.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: projektarbejde, gruppearbejde, informationssøgning, indsamling af empiri.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.