Københavns Erhvervsakademi

en

Innovation for den Cirkulære Økonomi

Innovation for den Cirkulære Økonomi

2023/2024
Engelsk titel
Innovation for the Circular Economy
Uddannelse
Produktudvikling og teknisk integration
Uddannelsestype
Fuldtidsuddannelse
Niveau
Professionsbachelor (top-up)
Semester
6. semester
Fagets/modulets varighed
3 uger
Ects
5
Udd. element
Valgfag
Sprog
Dansk og engelsk
Opstart
Forår
Studiested
Lygten 16, København NV
Fagkode
9989602
Fag- /modulansvarlig
Kristian Colvey
  • Formål og læringsmål

    Scenariet er sat, ressourceforbrug relateret til vores smid-væk-kultur ændrer det landskab, som organisationer kan planlægge og operere med stabile overskuelige horisonter. Efterhånden som ressourcerne bliver opbrugt, vil organisationer, der kan tilpasse sig forstyrrende industriskift relateret til allokering af disse nødvendige begrænsede ressourcer, være i stand til at overleve den økologiske og ressourceflaskehals, som staten, producenter og,
    forbrugerne allerede oplever. For at forstyrre Business as Usual-paradigmet må vi forstå, hvordan tendenser og tendenser i denne flaskehals vil påvirke vores organisationers bæredygtighed.

    Innovation for den grønne økonomi identificerer og udforsker fremherskende tanker i at anvende økonomisk systemtænkning til aktørerne på producentniveau for at lære, hvordan vi kan skabe værdi i en overgang til morgendagens cirkulære økonomier. Vi udforsker dette ved at forstå, hvordan virksomheder og organisationer tilpasser sig, og hvordan designfilosofier som Cradle to Cradle, og arbejde af Ellen Macarthur-fonden og servicemodeller for at levere produktværdi i præstationsøkonomien og delt økonomi vil ændre landskabet i vores økonomi i retning af en grøn fremtid

    Vi vil udforske tre fremherskende socioøkonomiske teoretiske konstruktioner:
    1) Den cirkulære økonomi som præsenteret af Ellen MacArthur Foundation
    2) Cradle to Cradle som præsenteret af William McDonough og Michael Braungart
    3) Præstationsøkonomien som beskrevet af Walther Stahel *Du behøver ikke at købe disse tekster, uddrag vil blive leveret i klassen

    Denne teoretiske ramme vil være startskuddet til at udforske produktalternativer, redesign, produktservicesystemer og dematerialiseringsstrategier ved hjælp af følgende analyser:
    Klassen vil udforske brugen af ​​værktøjer som Business Model Generation, Value Proposition Design og Livscyklustænkning i et forsøg på at udforske, hvordan gennemgående teorier om udviklingen af ​​de fremtidige økonomier og produkterne i dem kan udnyttes til at skabe ægte bæredygtig værdi for organisationer.

    Viden

    Den studerende kan
    -Forstå, differentiere og forklare begreberne Cirkulær Økonomi, Cradle to Cradle og Performance Economy.
    -Forstå og identificere interessenter i en systemtænkning tilgang

    Færdigheder

    Den studerende kan:
    - Anvende systemtænkning til at evaluere organisationers rolle i cirkulære eller kooperative værdikæder
    -Anvende analytiske metoder i forhold til at forstå organisatoriske processer og interessenters effekt på deres struktur
    -Anvende analytiske metoder i forhold til at evaluere organisationers succes og udfordringer med henblik på at påvirke forandringer med hensyn til interessenter -Anvende kvantitative data til at sammenligne og bestemme valg og strategi for produktværdikæder.

    Kompetencer

    Den studerende kan:
    -Udvikle strategier til at skabe værdi i et systemtænknings perspektiv gennem linsen af en enkelt organisation.
    -Innovere og skabe potentielle vækststrategier for organisationer gennem produktalternativer, redesign, produktservicesystemer og dematerialiseringsstrategier.

54
timers undervisning
83
timers forberedelse
Tallene viser omfanget af arbejdsbelastningen relateret til faget fordelt på forskellige studieaktiviteter.

På faget Innovation for den Cirkulære Økonomi modtager du 54 timers undervisning, hvilket svarer til 72 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 39% af din samlede arbejdsbelastning på faget.

Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: interne forelæsninger, klasseundervisning, øvelser, gruppearbejde.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: gruppearbejde, indsamling af empiri, læsning af pensum, informationssøgning, projektarbejde.

Læs om KEAs studieaktivitetsmodel

*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.