Indlejrede systemer 3
2022/2023- Formål og læringsmål
Faget vil bygge videre på viden, færdigheder og kompetencer fra 1. og 2. semester. Der vil blive lagt fokus på, at kunne integrere elektronik, mekanik, programmering og netværk på Linux systemer. I løbet af hele faget vil den studerende komme i en gruppe på 5 medlemmer, hvor hver gruppe vil bygge et projekt, der er relevant for den danske industri. Der lægges vægt på, at alle grupper skal have de nødvendige færdigheder til at designe, konstruere og fejlfinde komplekse tværfaglige løsninger, der involverer elektronik.
VidenDen studerende har viden om og forståelse for:
Færdigheder
• De grundlæggende principper bag PID-regulering.
• Hvordan forskellige lokaliserings- og positioneringsmekanismer fungerer og de grundlæggende matematiske modeller bag disse.
• Basal radioteori, herunder antennetyper, udstrålingsmønstre, dæmpning, følsomhed og modulation.Den studerende kan:
Kompetencer
• Konstruere holdbare prototyper, der benytter moderne rapid-prototyping fabrikationsmetoder.
• Udvælge korrekte motortyper og korrekt dimensionerede drivere til specifikke opgaver.
• Integrere Linux baserede systemer med ekstern hardware, såsom motorer og sensorer.
• Integrere antenner i et design med henblik på bedst mulig radioydeevne.Den studerende kan:
• Organisere komplekse multidisciplinære projekter, der involverer mekanik, elektronik, programmering og netværksteori.
• Deltage i praksisnære udviklingsprocesser i teams. - Undervisningsform
Undervisningen tilrettelægges varieret bl.a. gennem holdundervisning, individuelt arbejde og projektarbejde i mindre grupper og altid med et anvendelsesorienteret udgangspunkt
- Samarbejdsfag/modul(er)
Netværk 3
- Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Faget prøvesFaget/modulet prøves med flg. fagTidsplanen for eksamen er forventeligt tilgængelig senest en uge før eksamen, og lægges i Wiseflow.PrøveformKombineret skriftlig og mundtlig prøveAflevering af et tværfagligt projekt med fagene Indlejrede systemer 3 og Netværk 3.
Projektet indbefatter, at de studerende i grupper af 4-5 personer skal udvikle en drone bygget på en Raspberry Pi platform. Dronen skal udføre fotogrammetriske målinger og synkronisere den indsamlede data med en ekstern FTP-server, der er forbundet til samme netværk som dronen.Formkrav4-5 studerende afleverer 30 - 40 sider.
Rapporten skal skrives i rapportskabelonen.
En standardside er på 2.400 anslag inkl. mellemrum.Individuel eller gruppeprøveGruppeprøve, 4-5 maks. deltagereAnvendt sprog til prøvenDansk (Norsk/Svensk)VarighedHele gruppen:
Mundtlig præsentation af projektet - 10 min
Præsentation af den tekniske løsning (Live demo) - 10 min
Individuelt:
Spørgsmål til projektet - 20 min
(Kun én studerede tilstede)
Votering: 5 min
Karaktergivning: 5 minBedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Ekstern censurKriterier for prøvevurderingRapporten vægter 1/3 af den samlede karakter.
Den mundtlige eksamen vægter 2/3 af den samlede karakter, hvoraf Netværk vægter 1/2, og Indlejrede systemer vægter 1/2.Frist for afleveringPrøven placeres ved udgangen af 3. semester. Nærmere oplysning om tid og sted samt om aflevering af det skriftlige gruppeprojekt findes på Fronter.
På faget Indlejrede systemer 3 modtager du 54 timers undervisning, hvilket svarer til 72 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 26% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: digitale øvelser, klasseundervisning, tværfaglig projektorganiseret undervisning, øvelser i labs/værksteder, gruppearbejde.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: læsning af pensum, projektarbejde, øvelser, læsning af egne noter.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.