Design, Business og Teknologi 3: Proces, designeksperimenter og prototyping (DA)
Design, Business og Teknologi 3: Proces, designeksperimenter og prototyping (DA)
2021/2022- Formål og læringsmål
Formålet med dette modul er at lære de studerende at håndtere komplekse og udviklingsorienterede designprocesser, og med afsæt i teknologiforståelse at udvikle værdiskabende løsninger til samarbejdspartnere og brugere. Der er særligt fokus på at udvikle de studerendes praktiske færdigheder og kompetencer inden for teknologi og design, og derfor vil dele af undervisningen tage afsæt i værksteder og labs. De studerende vil få viden om, hvordan designprocessen kan bruges som en katalysator til at generere ny viden. De studerende vil med andre ord researche gennem en skabende proces, hvor designeksperimenter og prototyping er en central del af forløbet. Det er vigtigt, at de studerende formår at skabe koncepter, som løbende udvikles og raffineres i værkstederne med sparring fra undervisere og medstuderende.
VidenDen studerende:
Færdigheder
- Skal have udviklingsbaseret viden om professionens og branchens praksis og anvendelse af teknologi og materialer.
- Skal have forståelse for værdiskabende designprocesser fra ide til produkt og/eller koncept.Den studerende:
Kompetencer
- Skal kunne anvende metoder og redskaber inden for idégenerering og prototyping.
- Skal kunne realisere og formidle praksisnære og designfaglige problemstillinger til samarbejdspartnere og brugere.Den studerende:
- Skal kunne håndtere komplekse og udviklingsorienterede designprocesser med henblik på at realisere værdiskabende produkter og/eller koncepter.
- Skal kunne håndtere komplekse og udviklingsorienterede problemstillinger, hvor teknologi perspektiveres til business og design. - Undervisningsform
- Forudsætninger for at deltage i
faget
- Prøve
- Foreløbig litteratur
På faget Design, Business og Teknologi 3: Proces, designeksperimenter og prototyping (DA) modtager du 41 timers undervisning, hvilket svarer til 55 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 30% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: øvelser i labs/værksteder, workshop, gruppearbejde, klasseundervisning.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: værksted, øvelser, læsning af pensum, gruppearbejde.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.