Produktion konstruktioner (DA)
2020/2021- Formål
Generelle målsætninger
Viden
Inden for dette emne vil du:
Foretage registrering af under- og overbygningskonstruktioner på den eksisterende bygning på grunden.
Granske eksisterende tegninger og sammenligne med de registreringer, der er foretaget på byggegrunden.
Registrere byggekonstruktionernes tilstand i en besigtigelsesrapport sammen med forslag til reparation, armering eller opførelse ved brug af nye byggeelementer.
Argumentere for og vurdere egenskabsanalysen med henblik på forskellige løsninger og/eller ændringer i de nye designløsninger.
Vælge nødvendig midlertidig understøtning eller understopning i forbindelse med konstruktionsændringer eller nedrivning.
Fokusere på en praktisk tilgang.
Læringsmål
Studerende, der har opfyldt semestermålene:
•har viden om byggetekniske konstruktionsprincipper i ældre bygninger i København.
•kan udarbejde nødvendige hovedtegninger af eksisterende konstruktionsprincipper, nedrivningstegninger og fremtidige forhold (planer og tværsnit).
•kan generere de nødvendige tegninger af bygningsdele og centrale tilslutningspunkter.
•kan redegøre for traditionelle byggekonstruktioner og renoveringsændringer.
•kan generere de nødvendige procestegninger til beskrivelse af rækkefølgen af aktiviteterne (procedure).kunne reflektere over konstruktioner og bygningsfysiske principper, herunder statik og tekniske installationer
Færdigheder
kunne forstå komplekse projekterings- og udførelsesmetoder
kunne reflektere over forskellige energioptimerende renoverings- og ombygningskoncepter, under hensyntagen til sociale, miljømæssige og økonomiske aspekterkunne vurdere bygningsfysiske problemstillinger og aspekter, samt foretage begrundede valg
Kompetencer
formidle praksisnære og faglige problemstillinger og løsninger til samarbejdspartnere og brugerehåndtere komplekse byggetekniske løsninger på baggrund af dokumenteret analyse
selvstændigt indgå i tværfagligt samarbejde om planlægning, projektering, kvalitetssikring og produktion af komplekse renoveringsprojekter - Undervisningsform og udfoldelse
af læringsmål Der undervises ud fra den forståelse, at læring bedst sker ved, at de studerende får mulighed for at arbejde med realistiske opgaver hentet fra eller med inspiration fra virksomheder inden for relevante brancher.
I valg af projekt tages hensyn til, at projektet skal kunne rumme semestrets faglige udfordringer.
De studerende får mulighed for at bearbejde det givne projekt i flere af dets faser fra den indledende analyse til den konkrete realisering af projektet. I tilknytning til arbejdet med projektet stilles den studerende overfor realistiske problemstillinger, som skal løses med udgangspunkt i den givne teori, og organisere arbejdet, så tidsfristerne holdes. Undervejs trænes den studerende i også at kunne arbejde selvstændigt, således at den studerende er forberedt til at kunne gennemføre afgangsprojekt som en selvstændig opgave.
Igennem denne arbejdsmetode tilegner den studerende sig en forståelse for, hvorledes problemer afdækkes og analyseres, løsningsmodeller opstilles og den rigtige løsning vælges. - Samarbejdsfag/modul(er)
- Forudsætninger for at deltage i
faget
Faglige forudsætninger for at deltage i faget
Bestået 2. semesterMaterielle forudsætninger for at deltage i faget
Ingen - Prøve
Læringsmålene for prøven er identiske med fagets/fagenes læringsmål
Forudsætninger for indstilling til eksamenIngenFaget prøvesPrøveformKombineret skriftlig og mundtlig prøveGruppeprojekt med mundtlig præsentation.OpgavetypeProjektFormkravDer informeres om formkrav ved undervisningens begyndelseIndividuel eller gruppeprøveIndividuelAnvendt sprog til prøvenDansk(Norsk/Svensk)Varighed20 min.Hjælpemidler der må medbringesAlleHjælpemidler som stilles til rådighedIngenBedømmelsesform7-trins skalaBedømmer(e)Intern censurKriterier for prøvevurderingDer henvises til læringsmåleneFrist for afleveringDer informeres om afleveringsfrist ved undervisniningens begyndelseSyge-/omprøveFølger reglerne herfor. Der informeres om syge- og omprøve ved semestrets begyndelse
På faget Produktion konstruktioner (DA) modtager du 15 timers undervisning, hvilket svarer til 20 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 27% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: interne forelæsninger, projektarbejde, gruppearbejde, klasseundervisning.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: læsning af pensum.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.